Rus ortağından Denizbank açıklaması

Rus ortağından Denizbank açıklaması

A+A-

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bella Zlatkis, Rus hükümetinin Türkiye'ye yönelik aldığı yaptırım kararının şirketlerine etkisini konuşmak için henüz erken olduğunu açıkladı.

Sberbank'ın en büyük ve en kârlı yan şirketlerinden biri olarak Türkiye'deki Denizbank gösteriliyor. Türkiye'nin en büyük 5'inci bankası olan Denizbank, Eylül 2012'de 3 milyar euro karşılığında Sberbank tarafından satın alınmıştı.

Sputnik'te yer alan habere göre basın mensuplarına konuşan Sberbank'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bella Zlatkis, "Bugün, Türkiye'deki işletmemiz için aşırı hassas olan hiçbir şey görmüyoruz. Umarız böyle devam eder" dedi.

"Neyin nasıl yansıyacağını söylemek için henüz çok erken. Şirketimizde bu konuda hiçbir panik yok" diyen Zlatkis, iki ülke arasındaki sorunun şirketin hissedarlarını nasıl etkileyeceği sorusuna, "Takip ediyoruz, ancak hiçbir sorun görmüyoruz. Yine de bekleyip göreceğiz. Hissedarları etkilemeyeceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.