Rus turistler Türkiye'den vazgeçmiyor

Rus turistler Türkiye'den vazgeçmiyor

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, güzergahın kapatılması endişelerine rağmen Türkiye’nin hâlâ Rus turistlerin en çok tatil rezervasyonu yaptığı yer olduğunu ifade etti.

A+A-

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, ikili ilişkilerde yaşanan gerginlik nedeniyle güzergâhın kapatılması endişesine rağmen, Türkiye’nin hâlâ Rus turistlerin en çok tatil rezervasyonu yaptığı yer olduğunu ifade etti.

Gazetecilere konuşan Lomidze, “Şimdi Türkiye, rezervasyon dinamiklerinde yüzde 30-40’lık düşüş olmasına rağmen, hâlâ Rus tur operatörlerinde tercih edilen bir numaralı yer” dedi.

Lomidze, turistlerin siyasi alanda ne gibi karar alınacağını beklediğini, konunun bugün-yarın netlik kazanacağını kaydetti.

Lomidze, “Türkiye güzergâhı Rus turistler için kapatılırsa bu, kaybettiren bir senaryo olur. Rusya’dan Türkiye’ye geçen yıl 6 milyon turist gitti, Rus pazarının olmaması onlar için iyi bir şey değil. Rus turistler de başka yere tatile gitmez, zira başka bir güzergâhın Türkiye’nin yerini alması zor” dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.