Rus uçağı özellikle 24 Kasım'da düşürülmüş

Rus uçağı özellikle 24 Kasım'da düşürülmüş

Ruslar, Türkiye’nin 24 Kasım’da Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürdüğü tarihin bilinçli bir tercih olduğunu iddia etti.

A+A-

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Askeri Akademisi Müdür Yardımcısı General Sergey Çvarkov, Türkiye’nin 24 Kasım’da Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürdüğü tarihin bilinçli bir tercih olduğunu iddia etti.

Çvarkov’un iddiasına göre uçak, bilinçli olarak Osmanlı Devleti’ne karşı zafer kazanmış ünlü Rus komutan Aleksandr Suvorov’un doğum günü olan 24 Kasım’da düşürüldü.

Suvorov’uv, “Türkiye’de ismi anılmaktan hala korkulan bir asker” olduğunu savunan Çvarkov, “Muhtemelen bu yüzden, Suvorov’un doğum gününde, Türkiye bizi arkamızdan bıçakladı. Bu art niyetli bir adımdı; çünkü Suvorov, Türkiye’de ‘topal paşa’ olarak bilinir ve çocukların dahi korktuğu bir isimdir” dedi.

Hayatında katıldığı 60 kadar muharebenin hiç birini kaybetmemiş bir komutan olan Suvorov’un doğum tarihi, 24 Kasım 1730 olarak biliniyor.Suvorov, 1782-84 yılları arasında da Kırım’daki Rus birliklerini komuta etmiş, yerlerinden olan Ermeniler’in “Yeni Nahçıvan” dedikleri bir şehir kurmalarına izin vermişti.

1787 - 1791 yılları arasında ise 1787-1792 Osmanlı-Rus Savaşı’nda Osmanlı’ya karşı savaşmış olan komutan, Fokşan Muharebesi ve Boze Muharebesi'nde önemli zaferler kazanmıştı. Bu zaferlerinin ardından II. Katerina, Suvorov’u kont ilan etmiş ve kendisine “Rymniksky” ünvanını vermişti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.