Ruslardan yeni Erdoğan-Putin iddiası

Ruslardan yeni Erdoğan-Putin iddiası

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma Uluslararası Komitesi Başkan Yardımcısı Kalaşnikov Erdoğan'ın Putin ile görüşmenin yollarını aradığını söyledi.

A+A-

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma Uluslararası Komitesi Başkan Yardımcısı Leonid Kalaşnikov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmenin yollarını aradığını söyledi.
Leonid Kalaşnikov, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Görünen o ki, Erdoğan hiçbir şekilde Putin ile görüşme amacına ulaşamıyor. Bu yüzden de her türlü imkanı kullanıyor” dedi.

Kalaşnikov, “Türkler ne söylerse söylesin onların iyi niyetine artık kimse inanmaz. Görüşmek için önceden açıklamalar yapmak, vatandaşlarımızı öldürdükten sonra çok safça" ifadelerini kullandı.
Parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç de, “Bu iddiaları Su-24 uçağının düşürülmesini meşru kılmaya yönelik beyhude çabalar olarak görüyorum” diye konuştu.
Türkiye’nin dün bir Rus uçağının hava sahasını ihlal ettiğini açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin ile görüşme girişiminde bulunduğunu söylemişti.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.