Rusya, ABD yaptırımlarına karşılık verecek

Rusya, ABD yaptırımlarına karşılık verecek

Rusya, ABD'nin yeni yaptırımlar uygulaması halinde karşılık verecek

A+A-

Rusya, ABD'nin yeni yaptırımlar uygulaması halinde karşılık verecek. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, ABD'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar uygulamaya sokması halinde Moskova'nın bunlara  karşılık vereceğini söyledi.

ABD'de Kongre'nin Rusya silah şirketlerine ve ülkenin yüksek teknoloji gereken petrol projelerine yatırım yapanlara karşı yeni yaptırımlar hazırladığı haberlerini değerlendiren Ryabkov, "Atılacak adımları yanıtsız bırakmayacağız" diye konuştu.

Ukrayna kolonileşiyor 

Öte yandan Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, AB'nin Ukrayna'ya karşı politikasını bir 'dikte' olarak tanımlardak, AB'nin Kiev ile işbirliğini üzerine inşaa etmek istediği prensipleri ise "yeni-kolonileşme" olarak adlandırdı. Medvedev yaptığı açıklamada, "AB'nin Ukrayna'ya karşı ekonomik işbirliği yaklaşımının şartlarları daha çok yeni-kolonileşmeye benziyor" diye konuştu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.