Rusya, ABD'ye misillemeye hazırlanıyor

Rusya, ABD'ye misillemeye hazırlanıyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kozak, Moskova’nın ABD'nin yaptırımlarına aynı şekilde dengeli bir yanıt vereceğini açıkladı.

A+A-

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kozak, Moskova’nın ABD’nin Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesine yönelik yaptırımlarına aynı şekilde dengeli bir yanıt vereceğini belirtti

Rus doğalgazını Avrupalı tüketicilere taşıyacak olan Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesine ABD tarafından uygulanan yaptırımlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kozak, Moskova’nın söz konusu yaptırımlara aynı şekilde dengeli bir yanıt vereceğini açıkladı.

Rusya yönetiminin ABD’nin yaptırımlarına karşı önlemler geliştirdiğine dikkat çeken Kozak, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının inşaatının, ABD’nin herhangi bir yaptırımına bağlı olmaksızın tamamlanacağını vurguladı.

Daha önce Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Kuzey Akım-2’nin kalan 160 kilometrelik kısmının ABD’nin yaptırımlarına rağmen tamamlanacağını, boruların kalan kısmının Rus enerji şirketi Gazprom’a ait Akademik Çerskiy gemisinin tamamlayabileceğini belirtmişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.