Rusya Çin sınır kapılarını kapattı

Rusya Çin sınır kapılarını kapattı

Rusya'nın uzakdoğusundaki üç bölgenin koronavirüs salgını nedeniyle Çin'le sınırlarını 7 Şubat'a kadar kapalı tutacağı belirtildi.

A+A-

Rusya'nın uzakdoğusundaki üç bölgenin koronavirüs salgını nedeniyle Çin'le sınırlarını 7 Şubat'a kadar kapalı tutacağı belirtildi. Başkent Moskova'da koronavirüs riski nedeniyle özel önlemler alındı.

Habarovsk Krayı Valisi Sergey Furgal, sınır geliştirme kurumu Rosgranstroy tarafından Habarovsk Krayı, Amur Bölgesi ve Yahudi Özerk Bölgesi yönetimlerine gönderilen yazıyı Instagram hesabında yayınladı.

Yazıya göre Rosgranstroy, Çin Yeni Yılı nedeniyle şubat başına kadar tatilde olan üç bölgenin Çin'le olan sınır kapılarının 7 Şubat'a kadar kapalı tutulacağını ifade etti.

Sergey Furgal, turist geçişlerinin azalması ve koronavirüs tehdidi nedeniyle daha önce Çin'in Heilongjiang kentindeki mevkidaşına sınır kapısının 7 Şubat'a kapalı tutulması önerisinde bulunduğunu kaydetti. 

Moskova'da özel önlemler uygulamaya koyuldu

Bu arada Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, koronavirüs salgını nedeniyle başkent Moskova'daki otellerde ve turistik yerlerde özel önlemler aldıklarını söyledi.

Sobyanin, "Turistlerin kitleler halinde bulunduğu otellerde ve diğer yerlerde özek kontrol önlemlerini uygulamaya koyduk. Bir alarm alındığında, acil yardım ekipleri kapsamlı muayene için ilgili bölgeye gönderilecek" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.