Rusya enerji yaptırımlarına başlıyor

Rusya enerji yaptırımlarına başlıyor

Rusya'nın uçak krizinden sonra Türkiye'ye yönelik yaptığı yaptırımlara ek yeni yaptırımlar hazırlığında olduğu belirtiliyor

A+A-

Rusya Başbakan Yardımcısı, Rusya hükümetinin Türkiye’ye yönelik daha önce uygulamaya koyduğu turizmde kısıtlama, Türkiye’den tarım ürünleri ithalatı yasağı, işçi kısıtlaması ve vizeli rejim yanı sıra yeni yaptırımlar hazırladığını duyurdu.

Rusya’nın “Russia-24” televizyon kanalında konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, “Bizim amacımız Türkiye ile tüm ilişkileri koparmak değil. Rusya hükümeti böyle bir amaç gütmüyor. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de tarif ettiği gibi Türkiye’nin duruma uygun davranışlarda bulunmaya başlayana kadar yaptırımlar kademeli olarak arttırılacak. Bu yüzden Türkiye’ye yönelik Başbakan Dmtiriy Medvedev’in talimatıyla yeni alanları kapsayan yaptırımlar üzerinde çalışmalar yapılıyor” dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkoviç, yaptırımların daha da sertleştirilmesi anlamına gelen yeni paketin hangi alanların kapsayacağını söylemedi.

Moskova’daki siyasi gözlemciler Rusya’nın şu ana kadar el almadığı sadece enerji sektörünün kaldığına tedirginlikle işaret ediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.