Rusya Erdoğan'ı affetmedi

Rusya Erdoğan'ı affetmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arabistan dönüşü gazetecilere başkanlık sistemi için Hitler Almanyası'nı örnek göstermesini Rusya affetmedi

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arabistan dönüşü gazetecilere başkanlık sistemi için Hitler Almanyası'nı örnek göstermesini Rusya affetmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Üniter sistemli başkanlık baktığımızda var. Hitler Almanyası'na baktığımızda da bunu görürsünüz" sözlerine Rusya'dan tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemiyle ilgili olarak ifade ettiği ‘Hitler Almanyası' benzetmesine Rusya'dan yorum geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Erdoğan'ın bu ifadelerinin her şeye netlik kazandırdığını söyledi.

Zaharova, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Reuters'ın haberine göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hitler yönetimindeki Almanya'yı etkili başkanlık sistemine örnek gösterdi. Şimdi her şey netlik kazandı, sahiden" dedi.

Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı başkanlık sistemi hakkındaki açıklamada Hitler Almanyası'nı örnek olarak göstermişti. Anadolu Ajansı tarafından servis edilen söz konusu açıklama tepki ve tartışmalara neden olmuş, Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde Hitler Almanyası ile ilgili kısım sansürlenerek yayınlanmıştı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı yaptığı açıklamada, Erdoğan"ın açıklamasının kasıtlı olarak başka yöne çekildiğini belirtmişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.