Rusya ile Ukrayna arasında gerginlik büyüyor

Rusya ile Ukrayna arasında gerginlik büyüyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik tırmanıyor. Rusya'nın ateş açtıktan sonra iki Ukyana gemisine el koymasının ardından BmGK acil toplantıya çağrıldı

A+A-

Ukrayna ordusu, iki savaş gemisine Rusya tarafından ateş açıldığını duyurdu. Rusya konuyla ilgilli yaptığı açıklamada, olayın Ukrayna'nın provokasyonu olduğunu iddia etti.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri'nden gelen açıklamada Kerç boğazına doğru ilerleyen 3 savaş gemisinin Rusya tarafından zorla durdurulduğu belirtildi. 

Ordu, gemilerin geçişinin engellenmesi için Rusya'nın kontrolündeki köprünün altına büyük bir kargo gemisi yerleştirdiğini açıkladı. Ayrıca gemilerin ikisine ateş açıldığı ve olayda 2 Ukrayna askerinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada Rus özel kuvvetlerinin Karadeniz’deki 3 gemiye el koyduğu belirtildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Savaş Kabinesi'ni acil toplantıya çağırdı.

Rusya konuyla ilgilli yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın açıklamaları Rusya ve Türkiye liderlerinin görüşmesine bir yanıt" ifadelerini kullanarak, olayın Ukrayna'nın provokasyonu olduğunu öne sürdü.

Rusya BMGK'yı acil toplantıya çağırdı

Rusya, Karadeniz'de Ukrayna ile dün günboy yaşanan gerginliğin ardından Birleşmiş milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplanmaya çağırdı.

Konuya dair açıklama yapan Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, Ukrayna ile Azak Denizi'nde yaşanan tehlikeli gelişmeler ve ardından gerçekleşen olaylar nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırdıklarını bildirdi.

Polyanskiy, 'Uluslararası barışı ve güvenliği sürdürme' gündem başlığıyla yapılması talebiyle yapılan toplantı çağrısının bugün gerçekleşmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.