Rusya, İstanbul Boğazı'nı gözetleyecek

Rusya, İstanbul Boğazı'nı gözetleyecek

Rusya, 2014 yılının sonunda Kırım'a da konuşlandırdığı Podsolnuh istasyonu ile Türkiye’nin İstanbul ili ve çevresini gözetleyecek

A+A-

Rusya, 2014 yılının sonunda Kırım'a da konuşlandırdığı Podsolnuh istasyonu ile Türkiye’nin İstanbul ili ve çevresini gözetleyecek.
Rusya Güney Askeri Bölgesi'nden yapılan açıklamada, filonun son tatbikatlar sırasında 450 kilometrelik menzile sahip Podsolnuh gelişmiş radar istasyonunu test ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Testlerin amacı, Podsolnuh radar sisteminin savaş gemilerinin komuta merkezleriyle hava ve kara hedeflerinin tespiti sırasında kurduğu iletişimi tatbik etmek" ifadelerine yer verildi.
Tatbikatta Podsolnuh'un alçak uçuş gerçekleştiren 4 Su-24 uçağını izlediği ve uçakların konumlarını Hazar Denizi'ndeki “Dağıstan güdümlü füze fırkateynine” aktardığı bildirildi. Fırkateynin belirtilen hava hedeflerini kısa süre içinde imha ettiği vurgulandı.
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Aralık 2014'te TASS'a yaptığı açıklamada, "Kırım’a kurulan radar istasyonu, İstanbul Boğazı tarafına doğru olan kısımlarda gözlemleme faaliyeti yürütecek" ifadelerini kullanmıştı.
Hem hava hem de denizdeki hedefleri anlık olarak tespit ve takip edebilen radar sisteminin en önemli özelliği yatay tarama yapabiliyor olması.
Bu özellik, görüş mesafesi içinde olmayan hedeflerin tespit edilmesine de olanak sağlıyor. Otomatik rejimde çalışabilen radar istasyonu deniz üzerinde 300, havada ise 100 kadar hedefi aynı anda tespit edip sınıflandırmak suretiyle takip edebiliyor.

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.