Rusya MB’dan dijital ruble adımı

Rusya MB’dan dijital ruble adımı

Rusya Merkez Bankası'nın bu yıl sonuna kadar dijital ruble platformunun prototipini oluşturup 2022'nin ilk çeyreğinde dijital ruble testlerine başlayacağı açıklandı.

A+A-

Sputnik'in internet sitesinde yer alan habere göre, Dijital rubleyi piyasaya sürerek geleneksel Rus rublesinin uluslararası alandaki rekabet gücünü artırma planları yapan Rusya Merkez Bankası, bu projenin detaylarıyla ilgili bilgi verdi.
Başkent Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, bu yıl sonuna kadar dijital ruble platformunun prototipini oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.
2022'nin ilk çeyreğinde dijital ruble testlerine başlayacaklarını ve 2022 sonuna kadar sürecek testlerin ardından dijital ruble projesinin yol haritasını oluşturacaklarını ifade eden Skorobogatova, test sürecinde finans kuruluşlarıyla dijital rubleyle yapılacak ödemeler sırasında gerçek kişiler arası transfer, gerçek kişiler ile tüzel kişiler arası transfer gibi basit işlemler üzerinde çalışmalar yapacaklarının altını çizdi.

 


Etiketler : , , ,