Rusya, OPEC anlaşmasından çıkıyor mu

Rusya, OPEC anlaşmasından çıkıyor mu

Rusya Ekonomi Bakanı bugün yaptığı açıklamada ekonomik büyümenin petrolde üretim kesintilerine gitme konusunda varılan anlaşmadan olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

A+A-

Rusya Ekonomi Bakanı bugün yaptığı açıklamada Ekim ayında ekonomik büyümenin OPEC ve diğer petrol üreticileri ile petrolde üretim kesintilerine gitme konusunda varılan anlaşmadan olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

Rusya Ekonomi Bakanı Maxim Oreshkin’in ülkesinin OPEC ve diğer önde gelen petrol üreticileri ile üretim kesintisi anlaşmasına varmasından bu yana, bu anlaşmaya yönelik olumsuz yorumlarda bulunan ilk resmi isim oldu.

Bakan'ın konuşması dünyanın önde gelen petrol üreticilerinin üretim kesintilerinin süresini uzatıp uzatmama yönünde karar vermeleri beklenen toplantının bir hafta öncesine denk geldi. Halen 2018 yılı Mart ayuında sona ermesi planlanan kesintilerin süresinin önümüzdeki yılın sonuna kadar uzatılması planlanıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.