Rusya, seksen bin vatandaşı için devrede

Rusya, seksen bin vatandaşı için devrede

Rusya, Mısır'a uçuşların durdurulmasının ardından 80,000 vatandaşını ülkeden çıkarmaya hazırlanıyor

A+A-

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Sina Yarımadası üzerinde düşen uçağının ardından ülkeye yapılan bütün uçuşları durdururken, Mısır'daki 80,000 vatandaşını kurtarmaya hazırlanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz Cuma günü Mısır'a bütün uçuşları durdururken, bir hafta önce Mısır'da düşen ve 224 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına bir bombanın yol açtığına dair teoriye daha fazla inanmaya başladığını gösterdi.

RIA haber ajansına konuşan Dvorkovich, "Mısır'daki turistlerin sayısı bugün netleşti ve yaklaşık 80,000 civarında" dedi.

Dvorkovich, "Mısır ordusu yolcuları uçaklara koymak için gerekli operasyonun kontrolünü eline aldı" dedi.

Rusya turizm kurumu Rostourism direktörü Oleg Safonov, yaklaşık 1,200 turistin eve dönmüş olduğunu ve sıradaki uçuşların yalnızca el bagajlarıyla yapılacağını belirtti.

Rusya Seyahat Sektörü Birliği yaptığı bir açıklamada önümüzdeki günlerde Mısır'a uçacak olan yolcuların neredeyse tamamının bunun yerine Türkiye'ye uçmak için anlaştığını belirtti.

Interfax haber ajansında yer alan habere göre birlik sözcüsü Irina Turina, "Yakın gelecekte Mısır'a gitmesi gereken uçaklar Antalya'ya yönlendirilecek. Pratikte bütün turistler bu konuda anlaşmaya vardı" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.