Rusya: Türkiye istediği yere gidebilir

Rusya: Türkiye istediği yere gidebilir

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın, Rusya'nın ticaret kuralları dışında yaptıklarına ilişkin açıklamasına Rusya'dan cevap gecikmedi

A+A-

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın bu sabah yaptığı açıklamada Rusya'nın ticaret kuralları dışında yaptıklarına ilişkin, "Dünya Ticaret Örgütü kuralları çerçevesinde sahip olduğumuz hakları kullanacağız" sözlerine Rusya'dan cevap gecikmedi.

Rusya Federasyon Konseyi Türkiye'nin Rusya'nın ekonomik yaptırım kararlarını Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet etme isteğini “umutsuz” olarak nitelendirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, 'Ankara istediği kadar ve istediği yere şikayette bulunabilir. Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlar sırtımızdan aldığımız darbeye verdiğimiz en hafif cevap' ifadesini kullandı.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre Klintseviç şunları kaydetti:
"Türk hükümeti uçağı vurma talimatını verirken ne olacağını düşünüyordu ki? Bu trajik olaydan sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin değişmeyeceğini, Rus turistlerin önceden olduğu gibi Alanya, Belek ve Kemer'deki otelleri dolduracağını ve Türk iş sektörünün hala kendini evinde gibi hissedeceğini mi düşünüyorlardı? Tamamen saçmalık. Bunların önceden düşünülmesi gerekirdi." 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.