Rusya, Türkiye'den 8 nakliye gemisi aldı

Rusya, Türkiye'den 8 nakliye gemisi aldı

Rusya, Suriye’deki hava operasyonu nedeniyle artan füze talebine yetişebilmek için Türkiye'den 8 nakliye gemisi aldı

A+A-

Rusya’da füze imal eden Taktik Füze Korparasyonu (KTRV), Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’de düzenlediği operasyona bağlı olarak artan talebe yanıt vermek için üç vardiya çalışmaya başladı. Füzelerin Suriye’ye nakliyesi için de Türkiye’den sekiz gemi satın alındı.

Rus Kommersant-Vlast dergisinin KTRV’den bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, taktik füze imal eden fabrikanın çalışanları, Suriye’deki hava operasyonu nedeniyle artan füze talebine yetişebilmek için artık üç vardiya sistemiyle çalışıyor.

Ayrıca Rusya’nın, üretilen füzelerin Rus Donanması’na bağlı Suriye’deki Tartus Limanı’na acilen ulaştırılabilmesi için Türkiye’den 8 nakliye gemisi satın aldığı da belirtildi. Habere göre, Rusya’ya ait büyük çıkarma gemilerinin nakliye için yetersiz kalması nedeniyle bu yola başvuruldu. Türkiye’den satın alınan gemiler ‘askeri gemi’ statüsü verilerek destek filosu listesine dahil edildi.

Rusya, Şam’dan gelen askeri yardım talebi üzerine 30 Eylül’den bu yana Suriye’de IŞİD ve diğer terör örgütlerine hava operasyonu düzenliyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.