Rusya, Ukrayna'yı iflasa götürmekte kararlı

Rusya, Ukrayna'yı iflasa götürmekte kararlı

Rusya Finans Bakanlığı, Ukrayna'nın 3 milyar dolarlık tahvil cinsindeki borcunu 20 Aralık'a kadar ödememesi halinde ülkeye dava açılacağını açıkladı

A+A-

Rusya Finans Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''ABD hükümetinden, Ukrayna'nın borçları konusunda garantör olmayacağını bildiren resmi bir yazı aldık. Bu nedenle borcunu 20 Aralık'a kadar ödememesi durumunda Ukrayna'ya dava açılmasına karar verdik'' denildi.

Bunun yanı sıra açıklamada, Ukrayna'nın 2016 bütçesini henüz kabul etmemiş olması nedeniyle, ülkenin Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) yardım paketinin bir sonraki bölümünü alıp almayacağının da belirsiz olduğu belirtildi.

Rus yetkililer, Ukrayna'ya 3 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırmayı teklif etmişti ancak bunun için ABD ve AB'nin borç karşısında garantör olması gerektiğini belirtmişti.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Kasım ayı sonunda Rusya'ya olan 3 milyar dolarlık borçlarını geri ödemeyeceklerini söylemişti.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.