Rusya: Yasakları gözden geçirebiliriz

Rusya: Yasakları gözden geçirebiliriz

Rusya, bazı Türk ürünlerine yönelik yasağı gözden geçirmeye hazır olduğunu açıkladı

A+A-

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Türkiye’nin bazı tarım ürünleri için güvenlik garantisi vermesi halinde bu ürünlere yönelik yasağı gözden geçirmeye hazır olduğunu açıkladı.

Türkiye Tarım Bakanlığı yetkilileriyle gerçekleştirilen görüşmenin ardından yapılan açıklamada, “Rosselhoznadzor, Rusya için karantinaya tabi organizmaların tespitinin devam etmesinden tedirgin ve Türkiye’nin, Rusya ve Avrasya Ekonomik Birliği mevzuatında öngörülen kurallara ve taleplere tamamen uyan ürünlerin teslimatını etkili biçimde garanti eden önlemler almasını talep ediyor. Bu önlemler, Türk tarım ürünlerinin yeni çeşitlerine geçici kısıtlamaların getirilmesini önler” dendi.
Türk tarım ürünlerinin teslimatında gözlemlenen büyük düşüşe rağmen 32 teslimde tehlikeli organizmaların tespit edildiğini kaydeden Rosselhoznadzor, bu bağlamda Türkiye’den biber, nar ve patlıcan girişine geçici yasağın getirildiğini hatırlattı. Aynı zamanda Türkiye’den kabak, greyfurt ve ayva teslimatının önemli ölçüde arttığı da kaydedildi.

İki taraf arasında yapılan görüşmede, yakın zamanda Türk tarafının bu yönde aldığı önlemlerin ayrıntılı bir açıklamasını sunması konusunda fikir birliğine varıldı. Açıklamada, “Bu materyaller Rus uzmanlar tarafından incelenecek ve mevcut riskler değerlendirilecek. Bu değerlendirmeler temelinde Rosselhoznadzor tarafından ilgili kararlar alınacak” dendi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.