Rusya'dan ABD'ye vergi misillemesi

Rusya'dan ABD'ye vergi misillemesi

Rusya, Washington'ın Rusya menşeli çelik ve alüminyum ürünlerine getirdiği gümrük vergilerine misilleme olarak ABD'den ithal edilen bazı ürünlere yüzde 25-40 oranlarında ek vergi uygulamaya dün başladı.

A+A-

Rusya, Başbakan Dmitri Medvedev'in talimatıyla, Washington'ın Rusya  menşeli çelik ve alüminyum ürünlerine getirdiği gümrük vergilerine  misilleme olarak ABD'den ithal edilen bazı ürünlere yüzde 25-40  oranlarında ek vergi uygulamaya dün başladı.
   
Medvedev'in kısa süre önce imzaladığı talimatta, Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) kurallarına göre, ABD'nin gümrük vergilerini  artırmasına karşı önlemler alma hakkına sahip oldukları kaydedildi. Talimata göre, ABD'den ithal edilen yol inşaat, petrol ve doğalgaz  sondajı, metal işleme alanlarında kullanılan makineler ile fiber optik  ürünlerine yüzde 25-40 ek gümrük tarifesi uygulanacak.

   
Yerel basında yer alan habere göre, Rusya'nın yeni ek vergi kararına  tabi tutulan ABD menşeli ürünlerin yıllık ortalama değeri 3 milyar 160  milyon ABD Doları'nı buluyor. Öte yandan, Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Maxim Oreshkin yaptığı  açıklamada, ABD'nin Rusya'dan ithal edilen çelik ve alüminyum  ürünlerine uyguladığı vergi tarifelerini artırmasından dolayı 537  milyon 600 bin dolar zarar ettiklerini dile getirmişti.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.