Rusya'dan inşaat şirketleri için kötü haber

Rusya'dan inşaat şirketleri için kötü haber

Rusya İnşaat Bakanı Mihail Men, Türk şirketlerinin Rusya'daki inşaat pazarından yavaş yavaş çıkacaklarını söyledi.

A+A-

Rus bakan, 2016 yılından başlayarak Türk şirketlerinin Rusya'da inşaat pazarındaki katılımlarının minimum düzeye indirilmeye başlanacağını açıkladı.

Tass ajansına konuşan Men, "Her durumda şu an Türk şirketlerinin çalıştıkları büyük projeleri kökünden söküp atacak değiliz. Elbette bunlar sonuna kadar devam edecek. Ama yeni yıldan başlayarak, Türk şirketlerinin yen projeler girişlerini minimize edecek belli bir karar alınacak " dedi. İnşaat Bakanı, Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi durumun kendilerini böyle bir karar almaya mecbur ettiğini vurguladı.

Men, piyasadan çekilecek Türk inşaat şirketlerinin yaratacağı boşluğu Rus şirketlerinin dolduracağını ve bunun inşaat sektörü için "iyi olacağını" savundu. Başbakan Medvedev'in bu hafta içinde açıklaması beklenen yeni yaptırım kararında da inşaat sektöründe Türk şirketlerinin varlığını ve çalışmalarını kısıtlayacak kararlar çıkması bekleniyor.

1 Ocak 2016'dan itibaren Rusya'da şirketlerin Türk vatandaşlarını işe almaları yasaklanmıştı. 31 Aralık 2015'e kadar konrat yapmış olanlar ise yasaktan etkilenmeyecek. Karar bu haliyle inşaat şirketlerine yeni personel getirme imkanı veremeyeceği için sektöre büyük bir darbe olarak yorumlanıyor. Sadece devam eden büyük projeler için istisnai kota tanınması gündemde.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.