Rusya’dan Mısır’a turizm seferlerinin yeniden başlaması Türkiye'yi vurabilir

Rusya’dan Mısır’a turizm seferlerinin yeniden başlaması Türkiye'yi vurabilir

Rusya’dan Mısır’a seferlerin yeniden başlamasıyla birlikte Türkiye’ye giden Rus turist sayısında 500 bin ile 1 milyon arası bir azalma olabileceği kaydedildi.

A+A-

Tur öperatörü İntourist’in Genel Müdür Yardımcısı Sergey Tolçin, Rusya’dan Mısır’a seferlerin yeniden başlamasından sonra Türkiyey’ye giden Rus turist sayısında 500 bin ile 1 milyon arası bir azalma olabileceğini belirtti.

Tolçin konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Eğer Mısır'a charter seferleri yeniden başlarsa, orta mesafeli uçuşlar, ertelenmiş talepler ve indirimler hesaba katılırsa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tayland da dahil çok ciddi bir rekabet doğacaktır. Türkiye ile ilgili fazla problem olmaz, bu ülkeye olan turist akışında Nisan, Mayıs'la beraber Eylül ve Ekim aylarının ikinci yarısında azalma yaşanabilir. Türkiye 500 binden 1 milyona kadar Rus turisti kaybedebilir."

Rusya'dan Mısır'a turizm seferlerinin durdurulduğu 2015 yılına kadar, bu ülkeyi yılda yaklaşık 3 milyon Rus turist ziyaret ediyordu. Rusya'dan Türkiye'ye turist akışı geçen yıl 4.7 milyon kişiye ulaşarak rekor seviyeye çıktı.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.