Rusya'nın G7'ye dönüşü görüşülebilir

Rusya'nın G7'ye dönüşü görüşülebilir

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, G7'nin bir yıl sonra G8 formatına dönebilmesi için Rusya'nın yerine getirmesi gereken şartların görüşebileceğini açıkladı

A+A-

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, G7'nin bir yıl sonra G8 formatına dönebilmesi için Rusya'nın yerine getirmesi gereken şartların görüşebileceğini açıkladı.

Alman Zeit gazetesinin haberine göre Steinmeier, "G7 formatında uzun süre kalmamamızı, G8'e dönüş için gereken koşulları yaratmamızı isterdim. Ancak bu yıl henüz bu koşullar yok" dedi.

Büyük uluslararası çatışmaların Rusya olmadan çözüme kavuşturulmasının mümkün olmadığını kaydeden Alman bakan, Moskova'nın Suriye'deki çözüm sürecinde aktif olarak rol oynamasına dikkat çekti:

"Rusya'nın oynadığı rolün aynı biçimde, yapıcı kalıp kalmadığına bir yıl sonra bakacağız. Bundan sonra G7 ülkeleri, Rusya'nın dönüşünün ne zaman mümkün olacağını ve bunun için hangi koşulların yerine getirilmesi gerektiğini görüşecek" dedi.

Moskova, Kırım'ın Rusya'ya bağlanması ve Ukrayna krizi nedeniyle G7 toplantılarına iki yıldır katılmıyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.