S-400'lerin teslim tarihi kafaları karıştırdı

S-400'lerin teslim tarihi kafaları karıştırdı

Rusya'dan alınacak S-400'lerin teslim tarihi ile ilgili Türkiye ve Rusya yetkililerinden farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor

A+A-

Rusya'dan alınacak S-400'lerin teslim tarihi ile ilgili Türkiye ve Rusya yetkililerinden farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Türkiye'de çeşitli kademelerde yapılan açıklamalarda teslimatın Haziran ayı ortasında başlayacağı belirtilmesine rağmen Rusya Devlet Savunma Sanayi şirketi Rostec, S-400'lerin Türkiye'ye teslimine 2 ay içinde başlayacaklarını açıkladı.

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec'in CEO'su Sergey Çemezov, Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemi tesliminin 2 ay sonra başlayacağını belirtti.

SPIEF 2019’da Rus NTV televizyonuna konuşan Çemezov, “Her şey yolunda. İki ay sonra teslimata başlayacağımızı düşünüyorum. Ön ödeme yapıldı, kredi verildi. Kredi paralar harcandı, teçhizat üretildi. Ayrıca eğitimi de tamamladık” diye açıkladı.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.