S.Arabistan üretimi şartlı donduracak

S.Arabistan üretimi şartlı donduracak

S. Arabistan petrol üretiminin dondurulmasına dair alınacak bir karara İran ve diğer önde gelen üreticilerin de bu yönde karar alması durumunda katılacak

A+A-

Suudi Arabistan petrol üretiminin dondurulmasına dair alınacak bir karara yalnızca İran ve diğer önde gelen üreticilerin de bu yönde karar alması durumunda katılacağını açıkladı.

İran daha önce 17 Nisan'da Doha'da gerçekleştirilecek olan ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri ve örgüte üye olmayan üreticilerin katılacağı ve petrol üretiminin dondurulmasının konuşulacağı toplantıya katılmayacağını açıklamıştı.

İran uzun yıllar süren uluslararası yaptırımların kaldırılmasının ardından petrol sektörünü yeniden canlandırmaya çalışıyor.

Suudi Arabistan veliaht prens vekili Muhammed bin Salman, Bloomberg'e verdiği röportajda, "Eğer İran, Rusya, Venezuela, OPEC ülkeleri ve diğer bütün büyük üreticiler üretimi dondurma kararı alırsa biz de onların arasında yer alacağız" dedi.

En büyük OPEC üreticisi Suudi Arabistan ve örgüte üye olmayan Rusya geçtiğimiz Şubat ayında üretimi dondurmak için görüş birliğine varmış, fakat anlaşmanın diğer ülkelerin de katılıp katılmamasına bağlı olacağını açıklamıştı.

Bin Salman, Suudi Arabistan'ın 2014 yılı ortasından itibaren yüksek küresel üretimden dolayı düşen petrol fiyatlarındaki bu düşük seviyelerin daha uzun süre devam etmesine hazır olduğunu belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.