Sabancı Grubu hisselerinde sert düşüş

Sabancı Grubu hisselerinde sert düşüş

Akbank'ın bedelli sermaye artırımı kararı sonrası Akbank başta olmak üzere Sabancı Grubu hisselerinde sert düşüş meydana geldi

A+A-

Akbank'ın bedelli sermaye artırımı kararı sonrası Akbank hisseleri başta olmak üzere Sabacnı Grubu hisselerinde sert düşüş meydana geldi.

Dün 7.33 TL'den kapanan ve bedelli sermaye artırımı kararının açıklanmasından sonra güne satışla başlayan Akbank hisseleri bir ara yüzde 8'e yakın kayıpla 6.83 TL'ye kadar geriledi. Akbank hisseleri TSI 15:30'da yüzde 5.73 kayıpla 6.91 TL'den işlem görüyor.

Dün 7.88 TL'den kapanan Sabancı Holding hisseleri ise 7.31 TL'ye kadar düştükten sonra yüzde 5.58 kayıpla 7.44 TL'den işlem görüyor

Akbank bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama ile  4 milyar TL olan çıkarılmış sermayesini, mevcut ortakların pay alım hakları kullandırılmak suretiyle 1,2 milyar TL bedelli olarak arttıracağını duyurdu. Banka, her 1 TL nominal değerli pay için pay alım hakkının 2,5 TL üzerinden kullandırılması sonucunda, sağlanacak toplam özkaynak artışının 3 milyar TL olmasını beklediğini açıkladı. 

Bedelli sermaye artırım sürecinin sonunda satın alınmayan payların olması halinde, bu payların da bankanın ana ortağı Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. tarafından verilen taahhüde istinaden alınacağı belirtildi. Sermaye artış sürecinin alınacak yasal izinlere bağlı olarak 2019 Şubat ayı başında tamamlanması bekleniyor.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.