Sabancı Holding, gelirlerini yüzde 10 artırdı

Sabancı Holding, gelirlerini yüzde 10 artırdı

Sabancı Holding, 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Bu  sonuçlar doğrultusunda, gelirlerini geçen yıla göre yüzde 10 artıran Topluluğun konsolide satışları 60 milyar TL olarak gerçekleşti.

A+A-

Sabancı Holding, 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Bu  sonuçlar doğrultusunda, gelirlerini geçen yıla göre yüzde 10 artıran Topluluğun konsolide satışları 60 milyar TL olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper yaptığı değerlendirmede, “2019  yılı stratejik yol haritamızda belirlediğimiz birçok adımı attığımız  ve iş kollarımızda rekabetten ayrışarak büyüdüğümüz bir yıl oldu. Uzun  vadeli bakış açımızla oluşturduğumuz disiplinli finansal yönetimimizin  olumlu sonuçları bu döneme yansıdı. Kuvvetli operasyonel karlılığımız,  etkin nakit yönetimimiz ve düşen borçluluk oranımızla, yılı güçlü  finansal performansla tamamladık. Güçlü finansal yönetim  yaklaşımımızın yanı sıra, çevre ve sürdürülebilirlik konusunda,  yenilenebilir kaynaklara yatırım başta olmak üzere, uzun vadeli bakış  açımızın olumlu yansımalarını yaşadık. Varolduğumuz tüm sektörlerde  teknoloji ve dijitalleşme odağımızla öncü olmayı sürdürdük ve büyümeyi  yakaladık” dedi.

Alper, iş kollarında da önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini  ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü  “Akbank 2019 yılında  kuvvetli bilanço yapısını korurken, teknolojik trendler doğrultusunda  dijital bankacılık alanında önemli yatırımlar yaptı. Ayrıca bu yıl  ekonomimize269 milyar TL kredi desteği sağladık.Enerji iş kolumuz,  banka dışı portföyümüz içerisinde yine en yüksek değeri yarattı.

Enerjisa Enerji’de dağıtım yatırımlarımızı sürdürdük  Enerjisa Üretim’de ise dengeli üretim portföyümüz ve etkin süreçlerimizin  yarattığı olumlu sonuçları gördük. Enerjisa Üretim ayrıca “Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları 2 (YEKA-2)” ihalesinde  dört bölgenin ikisini, Aydın ve Çanakkale Bölgeleri’ni aldı. Böylece  ihalede tahsise açılan 1000 MW’lık kapasitenin yarısını Enerjisa Üretim portföyüne katmış olduk.

Sanayide katma değerli üretime odaklanarak, geleceğin iş  kollarından kompozitte, dördüncü şirket satın almamızı Axiom Materials  ile tamamladık. Böylece Kordsa, uzay ve sivil havacılık sektörünün  önemli oyuncularının stratejik tedarikçisi haline geldi. Türkiye’deki  yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Kordsa İzmit fabrikasında yeni  nesil üretim yapacak ek polyester iplik yatırımını bu yıl devreye  aldık. Türkiye lastik pazarının lideri Brisa’yı lastik satan değil,  mobilite çözümleri sağlayan bir şirket olarak konumlamaya başladığımız 2019 yılında, yenilikçi üretim çözümlerimizle büyük ilerlemeler  kaydettik. 2018 yılında faaliyetine başlayan ve akıllı fabrika  donanımına sahip Aksaray ve İzmit fabrikalarımızla sanal gerçeklik  teknolojisini kullanarak üretim gerçekleştirdik.

40 yılı aşkın süredir Türkiye’nin lider oyuncusu olarak  varolduğumuz çimento sektöründe beyaz çimentoda Çimsa ile küresel  liderliğe koşuyoruz. Akçansa’da ise, lojistik avantajımız ve etkin  liman yönetimimizle 2019 itibarıyla Türkiye çimento tarihinin en  yüksek ihracatını gerçekleştirdik.

Perakende iş kolumuzda çoklu kanal deneyimine, müşteri ilişkileri  yönetimine, dijitalleşmeye ve veri analitiğine odaklandık.
Topluluğumuzun teknolojik dönüşümünde lokomotif görevini üstlenen SabancıDx’in dijital kampüsü faaliyete geçti. Bu kampüsten çıkacak  yenilikçi çözüm ve yaklaşımların önümüzdeki dönemde dijital dünyada  bizi ayrıştıracağına inanıyorum.

Tüm bu başarılı sonuçları elde etmemizi sağlayan en önemli  unsurlardan biri de, Topluluğumuzun devam eden kültürel dönüşümüdür. En önemli varlığımız olan insan kaynağımızın yetkinliklerini geleceğin  dünyasına göre geliştirerek ve ekosistemin gücünden faydalanarak  önümüzdeki dönemde Topluluğumuza daha fazla değer katacağız”.

Cenk Alper 2020 yılında da Yeni Neslin Sabancı’sı stratejik yol  haritasıyla uyumlu olarak ilerlemelerini sürdüreceklerini ifade  ederek, “dinamik stratejik potföy yönetimi, teknolojik ve kültürel  dönüşüm odağımız olmaya devam edecek. Hisse performansı önceliğimizi  koruyacağız. Uzun vadeli stratejimizde de yer alan çevre ve iklim  değişikliğini hassasiyetlerini ön planda tutarak  tüm  faaliyetlerimizde sürdürülebilirlik sorumluluklarımızı gözetmeye devam  edeceğiz” dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.