Sabancı Holding, Teknosa hissesi satacak

Sabancı Holding, Teknosa hissesi satacak

Sabancı Holding, Teknosa hisselerinde satış kararı aldı

A+A-

Sabancı Holding, Teknosa'daki yüzde 10,3'lük hissesinin bir kısmının ya da tamamının Teknosa'nın yönetim hakimiyetini kaybetmeyecek şekilde ikincil piyasada satışına karar verdi. Satıştan elde edilecek gelir Teknosa'nın gerçekleştirmeyi planladığı sermaye artırımında holdingin yeni pay alma haklarının kullanımından doğacak sermaye koyma borcunun ödenmesinde kullanılacak.

Sabancı Holding, Teknosa hisselerinde satış kararı aldı.

Holding'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada holdingin Teknosa'daki paylarının 11,3 milyon TL nominal değerli ve toplam sermayenin yüzde 10,28'ini temsil eden kısmının tamamının ya da bir kısmının Teknosa'nın yönetim hakimiyetini kaybetmeyecek şekilde ikincil piyasada ve bu piyasada oluşacak fiyattan satılmasına karar verildiği belirtildi.

Holding Teknosa'da sermayenin toplam yüzde 60,3'üne karşılık gelen 66,3 milyon TL nominal değerli payı elinde tutuyordu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.