Sabancı Holding’den hisse geri alımı

Sabancı Holding’den hisse geri alımı

Sabancı Holding, 40 milyon lota kadar hisse geri alımı programına devam edeceğini duyurdu.

A+A-

Sabancı Holding, 40 milyon lota kadar hisse geri alımı programına devam edeceğini duyurdu.

Sabancı Holding, Aralık 2015’te açıkladığı hisse alım programındaki 40 milyon lotluk hisse geri alımına devam edeceğini duyurdu. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, mevcut hisse geri alım programı kapsamında alınan hisseler dahil 40 milyon lota kadar olan kısmının, borsadan EXSA Export A.Ş. tarafından satın alınmasına karar verildiğini açıkladı. KAP’a yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun bugün yaptığı toplantıda; Sabancı Holding hisseleri fiyat seviyesinin Sabancı Holding faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı düşüncesinden hareketle, Sermaye Piyasası Kanunu’nun 22. maddesi ve SPK’nın Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1) çerçevesinde Sermeye Piyasası Kurulunun 29.12.2015 tarih ve E.144764 Sayılı onayına istinaden satın alınan paylar dahil, Sabancı Holding hisselerinin 40 milyon lota kadar olan kısmının, borsadan bağlı ortaklığımız EXSA Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma A.Ş. tarafından alınmasına, satın alma sürecinin şirketimiz genel kurulunda kabul edilecek ’pay geri alım programı’ doğrultusunda yapılmasına, ekte yer alan geri alım programının olağan genel kurul toplantısında genel kurulun onayına sunulmasına, geri alım programının yukarıda belirtilen tebliğin 5. maddesinin 2’nci fıkrasına istinaden EXSA Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma A.Ş. tarafından yerine getirilmesine, karar verilmiştir".

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.