Sabancı Holding'in Avrupa atağı

Sabancı Holding'in Avrupa atağı

Sabancı Çimento Grubu, dünyanın en büyük çimento şirketleri olan İsviçreli Holcim ve Fransız Lafarge'ın birleşmesinin ardından Avrupa'da satışa çıkardığı bazı varlıklar için teklif vermeyi planlıyor.

A+A-

Sabancı Çimento Grubu, dünyanın en büyük çimento şirketleri olan İsviçreli Holcim ve Fransız Lafarge'ın birleşmesinin ardından Avrupa'da satışa çıkardığı bazı varlıklar için teklif vermeyi planlıyor. Grubun tek başına ya da yabancı şirketlerle oluşturulan bir konsorsiyum ile teklif verebileceği belirtiliyor.

Reuters kaynaklı habere göre Sabancı Çimento Grubu, Holcim-Lafarge'ın birleşmesinin ardından rekabet kuralları gereği satması gereken birçok ülkeye yayılmış varlıklar için Aralık ayında teklifleri alması bekleniyor.

Sabancı Çimento Grubu konuyla ilgili bir yorum yapmadı. Bünyesinde halka açık Akçansa ve Çimsa'yı bulunduran Sabancı Holding Çimento Grubu'nun çimentoda bölgesel oyuncu olma isteği doğrultusunda uzun zamandır satın almalarla büyüme hedefi bulunuyor. Grup yatırım için 1-1.5 milyar lira kapasiteleri olduğunu daha önce açıklamıştı.

Nisan ayında açıklanan Holcim-Lafarge birleşmesi ile yıllık satışları 44 milyar doları bulan dünyanın en büyük çimento grubu oluşacak. Lafarge CEO'su Bruno Lafont, Holcim ile yapılan anlaşmanın ardından çıkılması beklenen yatırımların üçte ikisinin Batı Avrupa'da olduğunu, ancak Hindistan, Çin, Kanada ve Brezilya'da her iki şirketin de aynı alanda faaliyet gösteren birimleri bulunduğunu söylemişti.

Lafarge ve Holcim birleşmesinin ardından rekabet koşulları gereği satışa çıkması beklenen varlıkların değerinin 5-7 milyar euro arasında beklendiği belirtiliyor.

Holcim'in Fransa ve Lafarge'ın Almanya faaliyetlerinin yanı sıra Avusturya, Macaristan, Romanya, Sırbistan, İngiltere, Kanada, Filipinler, Mauritus ve Brezilya'daki operasyonları için alıcılarla görüşecek olan şirketlerin gerçekleştirecekleri varlık satışlarının 10,000 kadar çalışanı etkilemesi bekleniyor. Satılacak varlıkların toplam cirosu ise yaklaşık 3.5 milyar euro tutarında.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.