Sabancı Sasa'yı satmaktan vazgeçti

Sabancı Sasa'yı satmaktan vazgeçti

Sasa'nın yüzde 51'inin Indorama Netherlands BV'ye satış işleminden taraflar karşılıklı olarak anlaşarak vazgeçti

A+A-

SABANCI SASA'YI ERDEMOĞLU HOLDİNG'E SATTI

 

Sasa'nın yüzde 51'inin Indorama Netherlands BV'ye  satış işleminden taraflar karşılıklı olarak anlaşarak vazgeçti. Konu ile ilgili açıklama Hacı Ömer Sabancı Holding tarafından KAP'a yapıldı. Açıklama şu şekilde

"Rekabet Kurulu'ndan izni alınmış olmasına rağmen, Şirketimiz portföyinde %51 oranında yer alan SASA Polyester Sanayi A.Ş. paylarının Indorama Netherlands BV'ye satış işleminden taraflar karşılıklı olarak anlaşarak vazgeçmişlerdir."

Sabancı Holding geçtiğimiz yıl nisan ayında Sasa'daki payını Tayland merkezli Indorama Netherlands BV'ye satacağını açıklamış ancak tekstil sektörünün bu satışın olmaması için yoğun lobi çalışmalarına başlamıştı. Tekstil sektörünün önemli kuruluşlarından İTHİB'in (İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ) başvurusu üzerine Rekabet Kurumu satış ile ilgili inceleme başlatmış, ancak daha sonra satışa onay vermişti.

Yüzde 49'u halka açık ve borsada işlem gören Sasa hisselerinin yüzde 51'ini düzeltmeler hariç 62 milyon dolara satacağını açıklayan Sabancı Holding'in yurt içindeki yoğun baskıların da etkisiyle bu satıştan vazgeçtiği ve satışın yerli bir firmaya yapılacağı ileri sürülüyor.

SASA HİSSELERİ DETAY SAYFASI

SABANCI SASA'YI ERDEMOĞLU HOLDİNG'E SATTI

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.