Sabancı'dan Çinli ortak açıklaması

Sabancı'dan Çinli ortak açıklaması

Enerjisa'nın yüzde 49 hissesinin 1 milyar dolara Çinli Shanghai Electric'e satıldığına ilişkin iddialar üzerine Sabancı Holding açıklama yaptı

A+A-

Enerjisa, elektrik dağıtım şirketinin yüzde 49 hissesinin 1 milyar dolara Çinli Shanghai Electric'e satıldığına ilişkin iddialar üzerine Sabancı Holding açıklama yaptı.

Şirket tarfından KAP'a gönderilen açıklama şu şekilde:

"Basında, iştiraklerimizden Enerjisa'nın dağıtım şirketi hisselerinin yüzde 49'unu satacağına ilişkin haber çıkmıştır. Ancak Yönetim Kurulumuzca bu konuda alınmış bir karar bulunmamaktadır."

Haftalık Para dergisinin son sayısında Erkan Kızılocak imzasıyla çıkan haberde, Sabancı Holding ile Alman enerji şirketi E.ON'un, eşit ortak olduğu Enerjisa, dağıtım şirketinin yüzde 49 hissesini satacağı ileri sürülmüştü.

Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş, İstanbul Anadolu Yakası, Başkent ve Toroslar kapsamındaki 14 ilin elektriğini tedarik ediyor.

Haberde güvenilir kaynaklardan elde edildiği belirtilen bilgiye göre firmanın hisse satışı için düzenlediği ihaleyi Çinli Shanghai Electric kazandığı ve yüzde 49 oranındaki hisse satışı için prensipte anlaşmaya varıldığı belirtiliyor. Satış bedelinin ise 1 milyar dolar civarında olduğu gelen bilgiler arasında. Anlaşma haberinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylandıktan sonra yaz aylarında kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Hisse satışının ardından dağıtım şirketi üç büyük enerji devi tarafından yönetilecek. Aynı kaynaklar bunun büyük bir sinerji yaratacağı yorumunu yapıyorlar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.