Sabancı'dan Citibank açıklaması

Sabancı'dan Citibank açıklaması

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, "Önümüzdeki dönemde de Citi ile muhtelif iş birliklerine açık olacağız. Citi bizim için çok

A+A-

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, "Önümüzdeki dönemde de Citi ile muhtelif iş birliklerine açık olacağız. Citi bizim için çok önemli bir finansal ortak olmaya devam edecek" dedi.

Dinçer, yaptığı açıklamada, Akbank yönetimindeki payı çok düşük olan Citigroup'un paydaşlarına karşı sorumlulukları dolayısıyla böyle bir karar almasının doğal olduğunu belirtti.

Citigroup'un yönetimine 2007 yılından itibaren sürdürdükleri başarılı stratejik ortaklıkları için teşekkür ettiğini dile getiren Dinçer, "Dünyanın en değerli markaları arasında yer alan Citi'nin hem Türkiye'ye hem de Akbank'a olan güveni bize yıllar boyunca gurur verdi. Bu dönemde Citi ile birçok alanda önemli çalışmalarımız oldu. Bu başarılı ortaklık büyük fırsatlar doğurdu. Önümüzdeki dönemde de Citi ile muhtelif iş birliklerine açık olacağız. Citi bizim için çok önemli bir finansal ortak olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Açıklamda, Citigroup'un, sahibi olduğu Akbank hisselerinin yaklaşık yüzde 9,9'luk bölümünü hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile dün akşam itibarı ile piyasada sattığı ve yapılan işlemin niteliği gereği talep toplamanın piyasaların kapalı olduğu saatlerde yapıldığı kaydedildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.