Sabiha Gökçen'de uçak pistten çıktı

Sabiha Gökçen'de uçak pistten çıktı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak iniş yaptığı sırada pistten çıktı

A+A-

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak iniş yaptığı sırada pistten  çıktı.Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre  Şarika-İstanbul seferini  gerçekleştiren Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu  uçağı iniş yaptığı sırada pistte tutunamadı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu İstanbul'da uçağın yolcuları slide  patlatılarak tahliye edildi.
    
Türk Hava Yolları(THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi twitter hesabından  yaptığı açıklamada, "Sabiha Gökçen Havalimanında pistin kapanmasına  yol açan olay sebebi ile saat 15'e kadar Sabiha Gökçen inişli ve  kalkışlı seferlerimiz iptal edilmek zorunda kalınmıştır. Çağrı  merkezimizden alternatif sefer planlamalarımız ile ilgili bilgi  alabilirsiniz." şeklinde bilgi paylaştı. 

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği ise twitter hesabından olayla ilgili şu açıklamayı yaptı.
 
"Birleşik Arap Emirlikleri Şarja - İstanbul seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı, bugün 09.43’te Sabilıa Gökçen Havalimanına iniş yaptıktan kısa bir süre sonra kötü hava şartları nedeniyle pist dışına çıkmıştır.

Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir.

Sabiha Gökçen Havalimanındaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.