"Sabrımızın bir sınırı var"

"Sabrımızın bir sınırı var"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'nın Rusya'ya yönelik sabrının "bir sınırı olduğunu" söyledi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hafta sonu iki ülke arasında gerçekleşen gemi olaylarına Moskova'nın verdiği "abartılı" tepkinin ardından Ankara'nın Rusya'ya yönelik sabrının "bir sınırı olduğunu" söyledi.

Rusya'ya ait bir savaş gemisi hafta sonu bir Türk balıkçı teknesine çarpışmanın önüne geçebilmek için uyarı ateşi açarken, Türk askeri ataşesini de konuyla ilgili görüşmek için çağırdı.

İtalyan Corriera della Sera gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bizimki sadece bir balıkçı teknesiydi, bana öyle geliyor ki Rus savaş gemisinin tepkisi abartılıydı" dedi.

Çavuşoğlu, "Rusya ve Türkiye'nin kesinlikle eskiden olduğu gibi yeniden güven ilişkisi inşa etmesi lazım ama sabrımızın bir sınırı var" dedi.

Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi İslam Devleti petrolünü korumak için Rus uçağını düşürmekle suçlamasıyla beraber kendisini zaten "gülünç bir duruma" soktuğunu belirterek, "Kimse buna inanmadı" dedi.

Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığının İslam Devleti'yle mücadele etmekten çok Beşar Esad rejimini desteklemeye yönelik olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, İslam Devleti'ni yenebilmek için yalnızca hava saldırılarının yeterli olmayacağını ve kara birliklerinin gerekli olduğunu belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.