Sadece İstanbul'da dünkü can kaybı 186

Sadece İstanbul'da dünkü can kaybı 186

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Sağlık Bakanlığı'nın tüm Türkiye'de 139 olarak açıkladığı günlük can kaybının sadece İstanbul'da 186 olduğunu söyledi

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu Sağlık Bakanlığı'nın dün tüm Türkiye için 139 olarak açıkladığı pandemi kaynaklı günlük can kaybının sadece İstanbul'da 186 olduğunu söyledi

İmamoğlu, İstanbul’daki, “bulaşıcı hastalık” kaynaklı vefatlarla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya gelen İmamoğlu, “Bu konuda benim dilimin kemiği yok. Mecburum konuşmaya. Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece” dedi.

İmamoğlu devamında da, “Defin sayımız, 450’lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz. Normal Kasım ayında bizim definimiz İstanbul’da 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450’ye doğru gidiyor. Bu kadar zor durumdayız. Bunu bilin” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün (22 Kasım) açıkladığı COVID-19 tablosuna göre ise tüm Türkiye’de 139 kişi yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.