Şahdeniz'de patlama, akış durdu

Şahdeniz'de patlama, akış durdu

Azeri gazını Türkiye'ye taşıyan Şah Deniz (Bakü-Tiflis-Erzurum) Doğalgaz Boru Hattı'nın Türkiye tarafında dün gece meydana gelen patlama sonucu akış durdu

A+A-

Azeri gazını Türkiye'ye taşıyan Şah Deniz (Bakü-Tiflis-Erzurum) Doğalgaz Boru Hattı'nın Türkiye tarafında dün gece meydana gelen patlama sonucu akış durdu.

Reuters'a bilgi veren enerji yetkilileri, 3 Ağustos'ta bakım nedeniyle akışı duran hatta gaz akışının 23 Ağustos Pazar günü yeniden başladığını ancak dünkü patlama sonucu akışın tekrar durduğunu bildirdi.

Üst düzey bir yetkili, "Bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Pazar günü akış başlamıştı ancak daha tam kapasiteye ulaşmamıştı. Bugün normal akışa geçilecekti" dedi.

Türkiye, söz konusu hat üzerinden Azerbaycan'dan yıllık yaklaşık 6 milyar metreküp doğalgaz alıyor.

Bir başka yetkili, hatta PKK tarafından sabotaj yapıldığının düşünüldüğünü belirterek, hattaki hasar tespit çalışmalarına bugün başlanabileceğini ve akışın yeniden ne zaman başlayacağının bu çalışmaların ardından görülebileceğini bildirdi.

Çözüm sürecinde yaşanan sorunların ardından PKK son dönemde özellikle enerji hatlarına yönelik saldırılar gerçekleştirmeye başladı.

PKK, Şah Deniz Hattı'na en son hattın bakıma girmesinin hemen ardından 4 Ağustos'ta saldırı düzenlemiş ve hatta hasar meydana gelmişti. 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.