Şahenk, Acun ile ortak oldu

Şahenk, Acun ile ortak oldu

Doğuş Yayın Grubu, Acun Ilıcalı'nın Sekiz Medya Holding'deki hisselerini devralmak için başvuru yaptı

A+A-

Doğuş Holding’e bağlı Doğuş Yayın Grubu, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8’i ortak olmak için resmen başvuruda bulundu. Rekabet Kurumu’nun da onay vermesi ile birlikte TV8’in yüzde 30’u Doğuş Grubu’na geçecek.

Doğuş Grubu’nun, anılan ortaklık için 110 milyon doları ödediği belirtilmişti. İşadamı Ferit Şahenk’in başında olduğu Doğuş Holding şirketi Doğuş Yayın Grubu A.Ş., bir süreden beri kulislerde TV8’in gizli ortağı olarak anılıyordu.

Taraflar, ortaklık için isme resmi süreci başlattı. Rekabet Kurumu’na yapılan başvuruya göre, Ali Acun Ilıcalı'nın Sekiz Medya Holding A.Ş.'deki hisselerinin bir kısmı ve Sekiz Prodüksiyon ve Reklam A.Ş.'deki hisselerinin tamamı Doğuş Yayın Grubu A.Ş.’ye geçirilmesi planlanıyor.

Rekabet Kurumu’nun onay vermesi ile birlikte ortaklık resmiyet kazanmış olacak.

Acun Ilıcalı, 2013 yılında TV8'i 70 milyon dolara satın almıştı. Bir yıl sonra kanalın değerinin 400 milyon dolar olduğunu söylemişti.

 

 

 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.