Şahenk ünlü mutfağı Türkiye'ye getiriyor

Şahenk ünlü mutfağı Türkiye'ye getiriyor

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, Meksika mutfağının ünlü zinciri Cantina Laredo'yu Türkiye'ye getiriyor

A+A-

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, Meksika mutfağının ünlü zinciri Cantina Laredo'yu Türkiye'ye getiriyor. Şahenk, 3 yılda bu markanın şube sayısını 4'e çıkaracak

Türkiye'de yeme-içme, yurtdışında da turizm yatırımlarına odaklanan Doğuş Grubu'nun yeni gözdesi Meksika mutfağı oldu. Geçen yıl ünlü İtalyan restoranı Il Riccio'yu İstanbul'a getirmek için kolları sıvayan Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şehenk, şimdi de gözünü Latin mutfağına çevirdi. Şahenk, dünyaca ünlü Meksikalı bir restoran zincirini Türkiye'ye getirme kararı aldı.

Şahenk'in ilk şubesini İstanbul'da açacağı restoranın adı ise Cantina Laredo. Özellikle restoran yatırımlarıyla tanınan ABD merkezli Consolidated Restaurant Operations, Inc. (CRO) bünyesindeki Cantina Laredo için anlaşma tamamlandı. Doğuş Grubu ve CRO şirketi ile yapılan anlaşmayla Cantina Laredo'nun 3 yıllık planında 4 şube açılması var. Restoranların İstanbul ile sınırlı kalmayacağı, Anadolu'da büyük kentlerde açılacağı kaydediliyor. Türkiye'nin sofistike bir mutfağa sahip olduğunu dile getiren Ferit Şahenk, Cantina Laredo ile de Meksika mutfağını buluşturacaklarını söyledi.

39 rest oranı var

ABD'li Consolidated Restaurant Operations'un CEO'su John D. Harkey ise "Kurulduğu 1984 yılından bu yana Cantina Laredo, Meksika mutfağına modern bir tat verdi. Türkiye'de Doğuş Grubu ile birlikteliğimizle büyüyeceğiz" dedi. Meksika mutfağının en önemli oyuncularından biri olan Cantina Laredo'nun dünya genelinde 39 şubesi bulunuyor.

İki grup ünlü markaları yönetiyor

CantIna Laredo'nun sahibi olan Dallas merkezli Consolidated Restaurant Operations, Black Oak Grill, El Chico, Silver Fox, Good Eats, Lucky's, ve III Forks gibi ünlü restoran zincirlerini yönetiyor. Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk ise restoran işini D-Dream adlı firmasının çatısı altında yapıyor. D-Dream bünyesinde Vogue, Anjelique, Zuma, Nusr-Et, Borsa gibi markalar bulunuyor. Rotasını Körfez'e çeviren Şahenk, Nusr-Et'in Dubai'de ikinci şubesini de açmaya hazırlanıyor.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.