Saldırı olursa gereği yapılır

Saldırı olursa gereği yapılır

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 17 ve 25 Aralık operasyonları ile ilgili olarak, saldırı olursa gereğinin yapılacağını söyledi

A+A-

 İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye değişimin liderini seçerek inşallah yoluna devam edecek, buna ayak uyduramayan herkes dökülecek, dökülüyor zaten. O eski Türkiye’nin dehlizlerinde kalmışların çukurlardan bazen sesleri geliyor. Onların bir anlamı yok. Onlar da kenarda köşede kalacaklar. Bu hıza yetişemeyecek arkadan seyredecekler. Biz yolumuza devam ediyoruz. Yolumuza devam ederken saldırılar olursa gereği de yapılır” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Emniyetteki paralel yapı iddialarına yönelik gerçekleştirilen operasyonları değerlendiren Bakan Ala, “ Suç işlenmiş 76 milyonun gözü önünde, bunu hiçbir güç cezasız bırakamaz, bırakmamalı da. Türkiye de tartışılan konular ilginç. Biz bunu yapmasak bu seferde niye gereği yapılıyor diye mi gündem oluşturulacak. Elbette gereği yapılacak, devlet bunun için var. Bu memlekette 25 Aralık, 17 Aralık yaşanmadı mı? Ülkenin istikrarına kastedilmedi mi? Türkiye’nin ulusal güvenliği çalınmadı mı? Türkiye’de telefonlar en gizlileri kriptolular dinlenmedi mi? Bakanlar, eski başbakanlar, yeni başbakanlar, terör örgütü, örgüt nitelendirmesi ile dinlenmedi mi? Tespit ediliyor ve gereği yapılıyor bu kadar net” dedi.
Başbakan ve Bakana hiç kimsenin devlet içerisinde bulunup tehdit savuramayacağına vurgu yapan Ala, “Ona haddi bildirilir. Öyle çete anlayışı ile baştan içinde bulundukları tarzla bugün devam edeceklerini, yöneteceklerini zannedenler bedelini öderler. Onun için herkes işini yapacak” ifadelerini kullandı.

HSYK’nın suçu örtbas etme yetkisi var mı

Açıklamalarında HSYK’yı da eleştiren Bakan Ala açıklamasına şöyle devam etti:
“HSYK ne iş yapıyor. Ben size soruyorum HSYK’nın suçu örtbas etmeyi görev ve yetkisi var mı? Bu millet ona bu yetkiyi vermiş mi? Neden hemen harekete geçip atmıyor? Neden gereğini yapmıyor? O zaman onlar için gereği yapılmaz mı? Millete karşı milletin gözü önünde suç işleyip bulunduğu yerde oturacağını ve hiçbir şey yapılmayacağını mı zannediyor. Böyle bir devlet olmaz. Böyle bir yönetim olmaz. Onun için hukuk içerisinde gereği yapılıyor. Hukuk dışına çıkana da haddi bildirilir. Hukuksuzluk yapıldığı zaman gereğini yapılsın diye kurulmuş kurullar görevini yapmıyor ve çıkıp açıklama yapıyorlar. Bu ülkede bunların yeri yok. Yeni anayasayı da milletimiz arkamızda duracaktır yapacağız ondan sonra böyle az gelişmişlik 3. dünya türü kokan böyle açıklamalardan kurtulacağız.

Saldırılar olursa gereği de yapılır

Bu istikrarsızlık ortamı içerisinde Türkiye bir istikrar adası olarak yoluna devam ediyor. Türkiye her gün daha ileriye gidiyor. Ekonomisini geliştiriyor, ihracatını geliştiriyor yatırımlarını arttırıyor, sosyal problemlerini çözüyor, siyasal sorunlarını çözüyor ve yoluna devam ediyor. Bundan önceki her seçim döneminde kriz olmuş cumhurbaşkanlığı seçimini 2007’deki referandumla kriz olmaktan çıkarmış, şimdi de o seçimini yapacak. Türkiye değişimin liderini seçerek inşallah yoluna devam edecek, buna ayak uyduramayan herkes dökülecek, dökülüyor zaten. O eski Türkiye’nin dehlizlerinde kalmışların çukurlardan bazen sesleri geliyor. Onların bir anlamı yok. Onlar da kenarda köşede kalacaklar. Bu hıza yetişemeyecek arkadan seyredecekler. Biz yolumuza devam ediyoruz. Yolumuza devam ederken saldırılar olursa gereği de yapılır.

Burada ele geçirilmiş bir çeteleşme, bir konuşlanma söyleniyordu bunlar da ispatı. Zaten bazıları da İçişleri Bakanlığının resmi bülteni gibi davranıyor. Burada yapılan yanlışları biz tespit ediyor gönderiyoruz onlar savunmaya geçiyor. Burada bir yanlışlık varsa Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı açıklamalarda bulunur. Ama görüyorsunuz İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının resmi yayın organı gibi yayın yapan mekanizmalar gazeteler yayın yapıyor ve daha operasyon olmadan bunlar yayınlanıyor. Suç işlenmiş, suçlu ortada soruşturma yapılmış, bu suçu işleyenler tespit edilmiş gereği yapılacak. Hangi problemle karşı karşıya olduğumuzu milletimiz çok daha iyi görüyor. Artık bizim açıklamamıza gerek kalmayacak şekilde görüyor. Dışarıdan milletvekili geliyor. Dokunulmazlık bu değil ki! Bunlar önlenir önleniyorlar da. İçerden bilgi sızdırma da bunlardan biri. Biz de soruşturuyoruz gereğini yapıyoruz. 

Bir tezgah içerisindeler

Milletin telefon dinlemeleri, özel hayatın gizliliği garanti altında değilse böyle düzen olur mu? Böyle toplumsal düzen olur mu? Milletin birbirine olan inancını kaybettirdiler. İnsanların inancını kaybettirdiler. Dindarların birbirine olan inancını kaybettirdiler. Türkiye 2013 yılında 100 milyar dolara yakın yatırım yapmış ve bu yatırımı güveni ile yapmış. Bunu yapanlara eğer bilmeden destek verenler varsa derhal bulundukları yerden ayrılsınlar. Artık bir tezgâh içerisindeler, Türkiye’yi başka bir yere çevirmeye çalışıyorlar. Biz oraya çevirttirmeyiz.”
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin tedbirlerin alındığını belirten Bakan Ala, “Herkes demokratik düzen içerisinde, demokratik hakkını kullanarak seçimini yapmalı. Bazı bölgelerde tehdit vari özellikle terörün yoğun olduğu bölgelerde bir takım tehditler alındığı bilgisi var. Bunlara derhal son verilmeli Biz onların gereğini yapıyor. Sandık hırsızlığına, irade hırsızlığına meydan vermeyiz” dedi.
Seçimler öncesi bazı gruplara yönelik operasyon yapılacağı yönündeki söylentileri dedikodu olarak değerlendiren Ala, “Cemaate, şu gruba operasyon yapılacakmış? Böyle bir şey yok. Kim devlet içinde suç işlemişse operasyon buna yapılıyor. Yalan ve iftiradır” ifadelerini kullandı 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.