Şam imamından Putin'e övgü

Şam imamından Putin'e övgü

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan tarihi Emevi Camisi'nin imamı, bu hafta cuma hutbesinde Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin'e övgüler dizdi

A+A-

Suriye'nin başkenti Şam'daki tarihi Emevi Camisi'nin rejime yakınlığıyla bilinen İmam Hatibi Şeyh Memun Rahmet, bu haftaki cuma hutbesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Suriye'de düzenlediği hava saldırılarından dolayı överek, operasyonları, Putin'in akıllıca ve cesurca bir adımı olarak nitelendirdi.

"ALLAH'IN VE TARİHİN ÖNÜNDE SÖZ VERİYORUZ Kİ..."

Putin'e "Ey eşsiz ve cesur lider!" şeklinde seslenen Rahmet "Amerika'nın efsanesini paramparça eden sevgili komutan, Allah'ın ve tarihin önünde söz veriyoruz ki eğer Rusya teröre maruz kalırsa silahlarımızla sizin yanınızda yer alacağız. Ey Ruslar! Sizler diyaloğa, akılcılığa, kan akmamasına, halkın ve liderlerinin isteğine göre halkların kendi geleceğini belirlemesine davet edenlersiniz" ifadelerini kullandı.

HUTBE, DEVLET TELEVİZYONUNDA DA YAYINLANDI

Suriye devlet televizyonunda yayımlanan cuma hutbesinde Rahmet, "Rusya Federasyonu siyasi fikirleri, geniş ve derin perspektifi, adaleti ve insafıyla büyük bir devlettir. Rusya, Suriye liderinin davetiyle Suriye güçlerine destek için sahaya indi" ifadelerini kullandı.

"Suudi Arabistan'ın Suriye'nin yıkılması ve ordusunun parçalanması için planlar yaptığını ancak Rusya'nın bu planları fark ettiğini" öne süren Rahmet şöyle devam etti:

"BİLGECE VE AKILLICA BİR KARARLA..."

"Ruslar, Suriye ordusunun bütün dünyayla ve terörizmle savaştığını gördü. Bilgece ve akıllıca bir kararla, insaflı ve adaletli bir duruşla Suriye topraklarına, Suriye liderinin daveti üzerine meşru bir müdahalede bulundu."

"AMERİKA'NIN EFSANESİNİ PARAMPARÇA EDEN SEVGİLİ KOMUTAN"

Putin'e "Ey eşsiz ve cesur lider!" şeklinde seslenen Rahmet "Amerika'nın efsanesini paramparça eden sevgili komutan, Allah'ın ve tarihin önünde söz veriyoruz ki eğer Rusya teröre maruz kalırsa silahlarımızla sizin yanınızda yer alacağız. Ey Ruslar! Sizler diyaloğa, akılcılığa, kan akmamasına, halkın ve liderlerinin isteğine göre halkların kendi geleceğini belirlemesine davet edenlersiniz." ifadelerini kullandı.

"RUSLARIN ÜLKEMİZE GİRMESİNDEN ONUR DUYUYORUZ"

Bütün Suriye halkını temsil ettiğini iddia eden Rahmet, "Ey Ruslar! Sizler erkekçe ve gururlu bir duruş sergilediniz. Bizler, Suriyeliler olarak sizin ülkemize girmenizi onaylıyor hatta destekliyoruz. Biz, bu girişinizden onur duyuyoruz" diye konuştu.

Rusya'nın bugün Suriye'ye askeri desteğinin, Hafız Esed'in ölmeden önce kurduğu ilişkinin meyvesi olduğunu belirten Rahmet, sözlerini şöyle tamamladı:

"RUSLAR SADIK VE VEFALIDIR"

"Ruslar sadık ve vefalıdır. Akıllı, ince siyaset erbabı, bilgi ve gerçeklere göre hareket eden berrak fikir sahibidirler. Onlar duygularının esiri olmazlar, kan dökmeyi sevmezler ve dünyaya barışın hakim olması için çalışırlar."

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.