Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alınabilir

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alınabilir

Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan başka bir ile alınabileceği ileri sürüldü

A+A-

İstanbul'da oynanması beklenen Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'in Lizbon kentine alınacağı iddia edilirken, 2021 Şampiyonlar Ligi finalinin de seyircili olarak İstanbul'da oynanacağı belirtildi.

Futbolgiant'ın haberine göre; Şampiyonlar Ligi yarı final ve final maçı Portekiz'in Lizbon şehrinde seyircisiz oynanacak.

2021 yılı Şampiyonlar Ligi finali ise Rusya'nın Petersburg kentinde oynanacaktı ancak UEFA bu finalin Türkiye'de oynanmasına karar verdi.

2021'e ertelenen Avrupa Şampiyonası'nın bazı maçları Rusya'da oynanacak. UEFA hem Avrupa Şampiyonası maçları hem de Şampiyonlar Ligi finalinin aynı kentte oynanmaması için 2021 finali için Türkiye'yi tercih etti.

UEFA konuyla alakalı resmi kararını 17 Haziran tarihinde açıklayacak.

TFF Süper Kupa finali Katar'da oynanacak

Öte yandan 2019-20 Sezonu Süper Lig şampiyonu ile Ziraat Türkiye Kupası galibini karşı karşıya getirecek TFF Süper Kupa finali, önümüzdeki yıl Katar’daki karşılaşma ile sahibini bulacak.

Hürriyet'in haberine göre; Süper Kupa finali Covid-19 pandemisi sürecinin devam etmesi ve Katar’daki iklim koşulları nedeniyle önümüzdeki sezonun devre arasında, yani Ocak 2021’de oynanacak. Finalde takımlar toplam 1 milyon dolardan fazla para ödülünün sahibi olacak.

2006’dan bu yana düzenlenen TFF Süper Kupa’da ilk 3 yılın şampiyonları, Almanya’da belli olmuştu. Maçlar Frankfurt, Köln ve Duisburg şehirlerinde oynanmıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.