Samsung en büyük 3’üncü akıllı saat üreticisi oldu

Samsung en büyük 3’üncü akıllı saat üreticisi oldu

Wear OS’a geçiş yapacağını açıklaması ile Android akıllı saat dünyasını sarsan Samsung, son 1 yılda %43 büyüme yaşayarak Apple ve Huawei dışındaki en büyük akıllı saat üreticisi oldu.

A+A-

Akıllı saat pazarı, Apple tarafından ciddi anlamda domine ediliyor. 100 milyondan fazla Apple Watch kullanıldığı bilinse de Apple, son zamanlarda yavaş yavaş pazar payı kaybediyor. Android dünyasında ise büyümeler daha yavaş gerçekleşiyor. Ancak Counterpoint Research’ün yaptığı yeni bir araştırmaya göre akıllı saat pazarı, 2020’nin 2’nci çeyreğinden beri %27’lik bir büyüme göstermiş.

Samsung, büyümeden en çok yarar gören firma
Samsung bu büyümeden bir hayli yarar görmüş. Samsung, 2020 ile 2021 arasında akıllı saat pazarında %43’lük ciddi bir büyüme gösterdi. Büyüme, ilk görüşte Samsung’un Wear OS’a geçmesi sayesinde gibi gözükse de aslında Tizen’in payı çok büyük. Galaxy Watch 3 ve Watch Active 2, 2020-2021 yılları arasında yüksek satış sayılarına ulaşmış. Samsung’un şuan akıllı saat pazarında %7.6’lık bir paya ulaşarak üçüncü en büyük akıllı saat üreticisi olduğu düşünülüyor. Pazarın liderleri ise %28’lik pazar payı ile Apple ve %9.3’lük pazar payı ile Huawei. Ancak Samsung’un Wear OS’a geçmesi Android kullanıcılarını oldukça heyecanlandırdı ve Samsung, yakında Huawei’nin tahtını devralacak.

Donanımhaber'in haberine göre pazarın 4’üncüsü imoo ve 5’incisi ise Garmin olarak belirtilmiş. Pandemi döneminde popülerleşen giyilebilir teknolojiler ve akıllı saat pazarı, özellikle Huawei’nin yasakları ve Samsung-Google işbirliği ile ciddi anlamda sarsılacak.