Samsung Hindistan'a taşınıyor

Samsung Hindistan'a taşınıyor

Samsung, gelecek planları doğrultusunda üretim kapasitesini yeniden dağıtacak. Hindistan tesisinde üretimi arttırmayı planlayan şirket, 2026 yılına kadar 108 milyon akıllı telefon üretecek.

A+A-

Teknoloji devi Samsung, uzun vadeli risk planları doğrultusunda kendi tesislerinde gerçekleştirilen üretimi yeniden dağıtmayı planlıyor.

Üretim kapasitesini yedi üretim tesisinde dağıtacak şirket, tesislerin genel üretimininin yüzde 30'u aşmasını engelleyecek. Bununla beraber Vietnam’daki iki üretim tesisinin mevcut üretimini, yılda yaklaşık 182 milyon adetten 163 milyona düşürülecek ve Hindistan’da gerçekleştirilen üretim arttırılacak. 

2026 yılına kadar Samsung’un genel üretiminin yüzde 25'ini oluşturacak Hindistan tesisi, 2024 yılına kadar şirketin en büyük fabrikası olacak ve 2026 yılına kadar 108 milyon akıllı telefon üretecek. 2022 yılından itibaren uygulanacağı düşünülen kapasite değişikliği ile beraber genel üretimin yüzde 20'sini Vietnam, yüzde 14'ünü Endonezya, yüzde 6'sını Brezilya tesisi oluşturacak.