Samsung ikinci çeyrekte kârını arttırdı

Samsung ikinci çeyrekte kârını arttırdı

Özellikle bu yılın başından itibaren mobil bölümün satışlarını arttırdığı görülüyor. Geçen yıla oranla akıllı telefon satışları gelire önemli bir katkı sağlamaya başladı.

A+A-

Samsung gelir anlamında geçen çeyreğin biraz gerisine düşse de özellikle faaliyet kârı ve net kâr açısından son birkaç çeyreğin en yüksek seviyesine erişti. Mobil bölüm bu çeyrekte başarılı işler yaptı.

Yapılan açıklamaya göre firmanın ikinci çeyrekteki toplam geliri 58 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 20 artış yaşadı. Faaliyet kârı uzun bir aranın ardından 11.5 milyar dolar olarak gerçekleşti ve yıl bazında yüzde 45 artış gösterdi. Net kâr yine 8.8 milyar dolar ile yüzde 55 yükseldi. 

Mobil bölüm ilk çeyreğe göre önemli oranda düştü ancak yıl bazında yüzde 15 artarak 19.7 milyar dolar gelir elde etti. Faaliyet kârı ise 2.9 milyar dolar ile yüzde 55 artış gösterdi. Galaxy S21 serisinin ve Galaxy A ile M serilerinin bu dönemde güçlü satışlar yaptığı ifade ediliyor. 

Gelire en büyük katkıyı yarı iletken ve ekran üretimini barındıran Cihaz Çözümleri bölümü yaptı. Toplamda 27 milyar dolar gelir üreten bölüm sürekli bir yükseliş içerisinde. Bölüm içerisinde ekran üretimi 6 milyar dolar, bellek üretimi ise 17 milyar dolar gelir getirdi. Yine Harman Kardon bölümü de 2.2 milyar dolar gelir üretti. 

Samsung üçüncü çeyrek için özellikle yarı iletken ve ekran tarafında talebin korunacağını düşünüyor. Ne var ki mobil bölüm özellikle küresel çip sıkıntısı nedeniyle biraz belirsizliğe düştü.