Samsung Intel'i geride bıraktı, sektörünün lideri oldu

Samsung Intel'i geride bıraktı, sektörünün lideri oldu

Yarı iletken sektöründe talep artışı sürüyor. Çip üretim tesisleri bulunan Samsung ve Intel arasındaki yarış kızışırken, Samsung ikinci çeyrek verilerine göre liderliği ele geçirdi.

A+A-

Yarı iletken analist firması IC Insights, Samsung’un 2021’in ikinci çeyreğinde dünyanın yarı iletken tedarikçisi olarak liderliğe yükseldiğini bildirdi. Yayınlanan rapora göre Samsung, birinci çeyrekte ikinci sırada yer alırken, Intel liderliği koruyordu. Geriye kalan üçüncü TSMC, dördüncü SK Hynix ve beşinci Micron, birinci çeyrekte de büyük satış rakamları yakalarken bu satışlar sıralarını değiştirmeye yeterli olmadı.

Bellek satışlarından rekor gelir

Dram ve flash belleklere olan talebin artması ile yüzde 19’luk artış yaşayan Samsung, talep artışının sebep olduğu fiyatlar ile beraber kârını daha da arttırarak, en büyük birincilik desteğini bellek sektöründen aldı. Samsung'un bellek satışlarında üçüncü çeyrekte de yüzde 10 artış beklenirken yarı iletken sektörü, toplu olarak yüzde 10 büyüme yaşadı ve ikinci çeyrekte kit satışları 4.3 milyar doları geçti. Intel, TSMC, Qualcomm ve Broadcom artan talebe yetişmekte zorlanırken toplam 95,5 milyar dolar değerinde satış elde edildi.

Intel'in yeni çıkaracağı çip tasarımları konusunda tahminler belirsizlik yaratırken, 2021'in üçüncü çeyreğinde yüzde 3'lük bir negatif satış büyümesi tahmini yapılıyor. Şirket, bir süre daha ikinci sırada kalmaya devam edebilir.

Etiketler : , ,