Samsung son çeyreği rekorla kapatıyor

Samsung son çeyreği rekorla kapatıyor

Samsung yılın üçüncü çeyreğinde rekor gelir ve kârlara imza atmaya hazırlanıyor. Yükselen yonga fiyatları ve yoğunlaşan talep ilgili tüm sektörleri yakından etkiliyor.

A+A-

Küresel çip sıkıntısı ve Galaxy S akıllı telefon serilerinin düşük performansına rağmen Samsung gelirlerini önemli oranda arttırdı. Yılın üçüncü çeyreğinde firma rekor gelirlere imza atmak üzere. 

Samsung üçüncü çeyrek tabloları

Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde 61.87 milyar dolar gelir beklentisi oluştu. Hem yıllık hem de çeyrek bazda yüzde 11 civarında bir artış söz konusu. Operasyon kârı ise 13.29 milyar dolar ile yeni bir rekora imza atıyor ve yüzde 30 civarında artış gösteriyor.  

Stok sıkıntıları nedeniyle artan ortalama yonga fiyatları Samsung’un en önemli avantajı oldu. Diğer taraftan katlanabilir akıllı telefon modellerinin beklentilerin üzerinde satış yapması ve Galaxy A ile Galaxy M serilerinin istikrarlı gidişatı gelire katkı yapan diğer faktörler. 

Yılın son çeyreğinde AMD ile ortak yeni yonga setinin piyasaya çıkışı, bu yongayı taşıyan ilk akıllı telefon ve Galaxy Tab S8 serisinin lansmanı gibi etmenler Samsung’un istikrarını korumasına yardımcı olacak.