Sanal arazi 2.4 milyon dolara satıldı

Sanal arazi 2.4 milyon dolara satıldı

Ethereum blok zinciri tabanlı oyun Axie Infinity'de bulunan bir sanal arazi 2.4 miyon dolarlık (550 ETH) fiyata satıldı ve rekor kırdı.

A+A-

Ethereum blok zincirinde faaliyet gösteren oyun platformu Axie Infinity tarafından yapılan açıklamalara göre oyunda bulunan dijital bir arazi, ArcaChemist isimli oyuncu tarafından 2.4 milyon dolara Lunacian #789512 isimli oyuncuya satıldı.

Donanımhaber'in haberine göre çarşamba günü yapılan açıklamalarda bu sanal alanın, oldukça nadir olarak tanımlanan ‘Genesis’ türünde olduğu ve 550 ETH’ye (2.4 milyon dolar) satıldığı aktarıldı.

550 ETH’ye satıldı

“Bir Genesis arazisi az önce 550 ETH’ye, yani 2.4 milyon dolardan fazla bir ücrete satıldı. Bu satışın şu ana kadar yapılan en büyük dijital arazi satışı olduğunu düşünüyoruz.”

2018 yılının mart ayında piyasaya sürülen NFT tabanlı Axie Infinity, Vietnam’da bulunan oyun stüdyosu Sky Mavis tarafından geliştirildi.

Oyna-kazan prensibi

Oyna-kazan prensibine sahip olan ve SLP (Smooth Love Portion) tokeninin kazanılmasını sağlayan oyun, ‘Lunacia’ isimli sanal bir dünyada geçiyor ve oyuncuların Axies isimli karakterler oluşturmasına, bu karakterleri yetiştirmesine ve çiftleştirmesine olanak sağlıyor. Ayrıca bu karakterlerle diğer oyunculara veya bilgisayara karşı savaşmak da mümkün oluyor.