Sanayi üretimi kasımda arttı

Sanayi üretimi kasımda arttı

Sanayi üretimi, Kasım 2017'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7, Ekim 2017'ye göre ise yüzde 0,3 arttı.

A+A-

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %7 arttı. Arındırılmamış veri yıllık 6,9 arttı. Foreks anketinde beklenti, arındırılmış veride %4,9, arındırılmamış veride ise %5,8 seviyesindeydi.

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi aylık %0,3 artarken, arındırılmamış veri aylık 0,5 düşüş kaydetti.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde  2017 yılı Kasım ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %5,9, imalat sanayi sektörü endeksi %7,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %6,7 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Kasım ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %3,2 artarken imalat sanayi sektörü endeksi aynı kaldı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %0,8 arttı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.