Sanayi üretimi mayıs ayında da geriledi

Sanayi üretimi mayıs ayında da geriledi

Ekonomideki durgunluğun önemli göstergelerinden birisi olan sanayi üretimindeki gerileme devam ediyor.

A+A-

Ekonomideki durgunluğun önemli göstergelerinden birisi olan sanayi üretimindeki gerileme devam ediyor. Sanayi üretimi mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 azaldı. 

Mayıs ayında sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,3 azaldı. Foreks'in anketinde Mayıs ayı arındırılmış sanayi üretimi yıllık medyan tahmini yüzde -2,5 olmuştu.

Sanayi üretimi mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilerle Mayıs'ta bir önceki aya göre %1,3 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %2,5 ve imalat sanayi sektörü endeksi %1,8 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı 
sektörü endeksi %4,1 arttı.

s1-001.jpg

Bir önceki aya göre yüzde 1,3 arttı

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %5,2, imalat sanayi sektörü endeksi %1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,9 arttı. 

Arındırılmamış Veriler..

Sanayi üretimi arındırılmamış verilerle aylık bazda yüzde 6,6 artarken, yıllık yüzde 0,1 düşüş gösterdi. Foreks anketinde yıllık bazda yüzde 2,0 düşüş bekleniyordu.

s2-002.jpg

s3.jpg

Etiketler : ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.