Sanayi üretimi Mayıs'ta yükseldi

Sanayi üretimi Mayıs'ta yükseldi

Sanayi üretimi arındırılmamış verilerle yıllık %30,7 düşüş  gösterdi. Foreks anketinde beklenti %27,0 düşüş olacağı yönündeydi.  Aylık bazda üretim yüzde 6,1 arttı.

A+A-

Sanayi üretimi arındırılmamış verilerle yıllık %30,7 düşüş gösterdi. Foreks anketinde beklenti %27,0 düşüş olacağı yönündeydi.  Aylık bazda üretim yüzde 6,1 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Mart  ayında yıllık %19,9 azaldı. Foreks anketinde mevsim ve takvim  etkisinden  arındırılmış sanayi üretimi yıllık beklentisi -%21,2 seviyesindeydi.

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2020 yılı Mayıs ayında  madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı  ayına göre %14,2, imalat sanayi sektörü endeksi %20,6 ve elektrik,  gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %13,3  azaldı.

Sanayi üretimi aylık %17,4 arttı

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Mayıs ayında  madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %4,5, imalat sanayi sektörü endeksi %19,3 ve elektrik, gaz, buhar ve  iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %4,9 arttı.

Arındırılmamış Veriler

Sanayi üretimi arındırılmamış verilerle yıllık %30,7 düşüş  gösterdi. Foreks anketinde beklenti %27,0 düşüş olacağı yönündeydi. Aylık bazda üretim yüzde 6,1 arttı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.